15 December - Mariannetryffel
Av allt julgodis jag bakat inför denna jul är Marianntryfflarna min stora favorit så kommer nog hinna baka dessa en gång till innan tomten kommer.

Ingredienser
30 st Marianne karameller
250 g mörk choklad
1 dl grädde
200 g vit choklad
Gör så här
Krossa karamellerna med en mortel.
Värm grädden och tillsätt den hackade mörka chokladen och de krossade karamellerna.
Rör om tills allt smält.
Låt svalna i kylen i en timme.
Rulla små bollar och ställ in de i frysen en stund.
Det är viktigt att bollarna har stelnat innan man doppar dem i den vita chokladen som du smält i vattenbad.
Förvara tryfflarna i kylen.
Kommentarer
Postat av: Ullis
Sånna här har vi bestämt oss för att göra idag, jag o Sunnea, hur kan man låta bli lixom efter att ha läst receptet ;) Min egen variant på Rocky Road blir det oxå. Vi är inte så superförtjusta i hela jordnötter i kakor/choklad faktiskt och byter mot andra nötter. Caschew (gahh, stavning?) är godast tycker jag men rostade hasselnötter är oxå mums. Sen har tösen beordrat tårtbak till jul, chokladbotten med jordgubbsfyllning....
Jättekul att läsa här, du är så duktig!!
Kram
Trackback