20 December - Saffransmacarons med apelsinfyllning

Saffransmacarons
Ingredienser
4 st äggvitor
35 g socker
150 g mandelmjöl
145 g florsocker
1 pkt saffran (0,5 g)
2 krm gul hushållsfärg
Gör så här
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt socker och när smeten börjar hårdna häll i den gula hushållsfärgen. Blanda mandelmjöl, florsocker och saffran och tillsätt sedan det i äggvitsmeten. Rör om tills smeten är jämn och smidig. Klicka sedan ut smeten på en plåt, låt vila minst 1 timme innan de gräddas. Grädda ca 10-12 minuter 125 grader..
Apelsinkräm
Ingredienser
100 g smör
1 tsk saft av apelsin
90 g florsocker
1 st äggula
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
finrivet skal från apelsin
Gör så här
Rör samman allt till en smidig smet och bred på macaronen. Macaronen smakar bäst efter några timmar då har alla smaker kommit fram. Mums!!
Kommentarer
Postat av: Matilda
Hälsa Dennis att du gör rätt i att vara lugn och inte oroa dig, förlossningen blir som den blir onödigt att oroa sig när man varken vet hur de kommer att kännas eller hur det kommer att bli. Så var de iallfall för mig, sen var det nått helt annat när man fick andra barnet såklart för då hade man ju gått igenom det en gång! De kommer gå bra behåll lugnet:)
Kram Matilda Å
Trackback