7 December - Körsbärskräm
Nykokt körsbärskräm en fredagsmorgon är inte helt fel! Det doftar sååå gott! Härligt röda, fräscha, syrliga bär, perfekta till en kräm…. bara att plocka fram från frysen om man har tur. Man kan egentligen använda vilka bär som helst, kolla vad ni har i er frys.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3535703/images/2012/20121120_191945_50acdca6e087c35c7ebd66dc.jpg)
Ingredienser 2 port
4 dl körsbär
3,5 dl vatten
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
Lägg de urkärnade bären i en kastrull med vatten och koka upp. Tillsätt sockret och låt koka under lock i ca 5 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och vispa ner det. Låt krämen precis koka upp så att den tjocknar och låt den sedan svalna.
Kommentarer
Trackback