Hallon Macarons

Igår kväll testade jag att göra Hallon Macarons och Choklad Macarons med hallonfyllning.
Så här såg det ut!


Macarons med hallonfyllning

Kakor
110 g sötmandel
170 g florsocker (knappt 3 dl)
90 g äggvita (cirka 3 st)
2 msk strösocker
Några droppar röd hushållsfärg


Hallonkräm

125 g vit choklad
50 g färska eller frysta och tinade hallon
2 msk vispgrädde
Eventuellt några droppar röd hushållsfärg


Gör så här:

Hacka chokladen till hallonkrämen ganska fint. Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare.

Koka upp hallonpurén med vispgrädden i en liten kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn. Tillsätt eventuellt några droppar röd hushållsfärg om du vill ha krämen mer färgstark. Låt den stelna i kylen i någon timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa.

Blanda mandelmjölet med florsockret och sikta sockret genom en sil.  

Vispa äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke, helst av rostfritt stål. Tillsätt strösockret lite i taget och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett ganska fast skum.

 Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med hushållsfärgen. Blanda tills du har en jämn smet. Känns smeten väldigt fluffig och tjock kan du blanda runt lite till så att den sjunker ihop en aning.

Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspappersklädda plåtar. Om det blir toppar efter spritsen kan du knacka plåten några gånger mot bänken så jämnas kakorna ut.

Låt kakorna vila på plåten i cirka 1 timme. Då torkar ytan och kakorna blir finare.

 Sätt ugnen på 125°C. Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter.

Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från pappret. Är de svåra att få loss kan du låta dem torka lite till på plåten, eller lägga in hela pappret i frysen en stund.

Spritsa hallonkräm på botten av hälften av macaronerna. Lägg ihop med resten av kakorna.

Kakorna förvaras bäst i kylen och är väldigt mycket godare dagen efter de är bakade!


Chokladmacarons
90 g mandelmjöl
(eller mald mandel, men då ska det vara 90 g efter att du siktat den)
20 g kakao (ca 2 msk)
170 g florsocker (knappt 3 dl)
90 g äggvita (cirka 3 st)
2 msk strösocker
Ev. några droppar brun färg

 Kakorna blev riktigt smaskiga! Men min favorit är Choklad Macarons med chokladfyllning!



Kommentarer
Postat av: Sara

Haha de översta ser ut som små hamburgare! Smarr smarr..

2012-05-25 @ 21:59:49
URL: http://omorfoula.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus