3o dagar kvar...

 
Nu är det bara sluttampen kvar. Jag ska tänka på att vila mycket och ät bra för att bygga upp energi.
Det börjar kännas att det närmar sig, bebisen har börjat sjunka ner vilket innebär att det snart är dags.
Det känns skönt att veta att man snart kommer ha en bebis i famnen, magen börjar kännas hård, stor
och mest i vägen. Idag har jag varit till barnmorskan och allt såg bra ut vilket känns skönt. Vi har förberett
det mesta här hemma, vi måste dock packa BB-väskan och montera bilbarnstolen i bilen. Väskan tänkte
vi börja fylla med olika förnödenheter ikväll och bilstolen får vi fixa till helgen.
 
Eftersom vi inte vet om det blir en flicka eller pojke så har vi fått fundera på lite olika namn och
dessa är våra favoriter.
 
Alma
Tuva
Harry
Walter


Små citroner gula

Igår var jag på bio med mamma och systeryster på folket hus.Jag lyxade till det med lite smågodis. Jag tycker filmen var riktigt bra! Kan verkligen rekommendera er att gå på denna svenska film som handlar om kärlek, drömmar och matlagning.
     
 


Fotosession

Nu har jag gått in i vecka 35 och min syster har idag agerat fototgraf.
 
 
 
 
Foto av: Johanna Lundgren


Treetop Friends

Treetop friends, KÄRLEK! Jag har verkligen fallit pladask för denna Uggla och hans vänner.
 
 
 
 
 
Finns mycket mer fint på Lekmer.se och skiphop.com


Nybakat matbröd

Idag har svärmor hjälpt mig baka lite matbröd. Vi träffades på affären där jag köpte alla ingredienser som behövdes och sedan åkte vi hem till henne. Vi bakade både tekakor och siktkakor så nu är frysen fylld med gott hembakat bröd. Svärmor bjöd mig också på makaronepudding, mmm riktigt gott! Jag tycker vi hade en riktigt trevlig dag tillsammans.
 


Laban!

Idag har vi varit på vår första träff med föräldragruppen. Vår grupp består av 5 par som alla har beräknat datum inom en period på tre veckor, 28 mars, 29 mars, 30 mars och mitten på april. Idag fick vi lite information om förlossning och allt som hör de till. Jag tyckte det var en givande eftermiddag med tanke på att jag inte kollat upp och läst massa inför komma skall. Personerna i gruppen verkar trevliga och hoppas att vi kommer kunna umgås och lära känna varandra, roligt om man har någon/några att vara med under mammaledigheten.
 
Den här hängde på vår ytterdörr när vi kom hem, vilken rolig överraskning! tack syrra :-)


Stekt fläsk och potatis

Mormor bjöd mig på lunch idag och som vanligt stod det fläsk och potatis på menyn. Ända sedan jag var liten är det en favoriträtt som endast är gott hos mormor. Vi hade en trevlig stund tillsammans, jag är tyvärr så himla dålig på att besöka henne en av de viktigtaste personerna i mitt liv. Jag har alltid haft ett speciellt band till min kära mormor, spenderade mycket tid hos henne både när jag var lite och när jag blev äldre. Första året på gymnasiet kan man säga att jag blev hennes inneboende. Sov hos henne nästan varje natt vilket innebar att vi hade sällskap av varandra under kvällarna plus att jag fick lite extra sovmorgon innan jag tog bussen till skolan i borlänge. De senaste åren har jag varit dålig på att hälsa på, kan väl skylla på många olika saker men ingen av dem känns egentligen acceptabla. Nu när jag blir hemma ett tag får jag och bebisen se till att hälsa på ofta samt bjuda in på fika lite då och då :)
 


44 dagar kvar..

Ja nu är det 44 dagar kvar till beräknat datum, LÄNGTAR! Idag har jag varit på kontroll hos barnmorskan. Bebisen ligger med huvudet nedåt redo för att komma ut i denna stora världen. Det börjar bli trångt inne i magen, när bebisen sparkar och rör sig känns det i hela magen. Magen är riktigt stor och hård så är lite svårt att sitta då det blir ett konstigt obekvämt tryck över magen. Barnmorskan kollade även blodsocker och järnvärde idag vilka var kanonbra. Innan kontrollen var över vägde jag mig också, var lite nyfiken på att veta hur mycket jag gått upp i vikt. Vid inskrivningen i augusti vägde jag 60 kg, vid jul och mellandagarna 64 kg och idag vägde jag 65 kg så än så länge inte gått upp så mycket vilket känns bra. Men kan säkert bli några kilo till nu under de sista veckorna, man vet ju aldrig hur det blir med vätska som samlas i kroppen. I morgon ska jag till läkarn, få se vad hon säger om min rygg, Jag hoppas på en sjukskrivning eftersom jag omöjligen tror att jag fixar att jobba de sista veckorna, men återstår att se vad hon säger.
 
Vi LÄNGTAR tills det lilla livet kommer, tiden går väldigt långsamt för tillfället...
Men snart har vi dig i våra armar! Kommer kännas otroligt stort.


Fettisdag!

Cupcakesemla dubbelt upp! Min kära mamma och pappa kikade förbi på eftermiddagsfik och fick smaka en lite semla. Sedan fick jag ju offra mig på en semla till när Dennis kom hem :-) Han tyckte det var en god fusk semla eftersom det var en cupcake och vaniljkräm.
 
 


Bispbergs Bybibliotek

Idag tog jag en en lite promenad till Bispbergs Bybibliotek.
Där kan man låna böcker men även lämna in böcker som man inte behöver hemma i
bokhylla längre.Böckerna man lånar kan man behålla, ge bort eller ställa tillbaka. Det finns
många böcker, lite DVD:er, VHS:er och ljudböcker. En del barnböcker, serietidningar och andra
tidningar. Jag tycker det är ett bra och roligt initiativ från Byföreningen att skapa ett litet bibliotek.
Jag har varit till biblioteket förut, var dit strax innan jag åkte till Egypten i höstas och lånade säkert
8 - 10 böcker som jag malde igenom på semestern. Begagnade böcker som inte kostar något och 
som ger en ny läsupplevelse, UNDERBART!
 
  Den här högen med böcker lämnade jag in idag efter att ha kollat igenom bokhyllan
hemma. Hoppas på att någon annan tycker att det är intressant läsning.
 
Med mig hem fick jag två pocketböcker från HARLEQUIN, äkta romantik. Tänkte att det
kunde vara skönt att läsa en bok eftersom jag ska vila ryggen och börjar tröttna på tv:n.
Brukar i vanliga fall endast läsa böcker när jag är på semester, det är då jag brukar kunna
slappna av utan att känna stress.


Vårstädning!

Vårstädningstävling!
Våren står för dörren och så även den årliga vårstädningen.
I år har vi på mitt jobb bestämt oss för att göra det hela lite roligare och vara med i en vårstädartävling!
Från och med den 12 februari till den 22 mars 2013 kan du, din familj och dina vänner hjälpa Oss att skrota ideer med skäp! Hjälp oss städa ut vintern och välkommna våren genom att skicka in använda plastpennor, samtidigt hjälper ni oss att kämpa för en hållbar miljö.

Vi får 20 öre för varje insamlad penna och om vi vinner får vi en summa pengar som vi kan använda för att gör något roligt med barnen eller för barnen på förskolan.

Så sätt igång med vårstädningen!
 


Vi behöver all hjälp vi kan få!! Så om ni har några plastpennor hemma som
inte längre funkar så tar vi gärna emot dem!! Mvh/ Emelie


Tjuvstart!

Inför kvällens möte på jobbet bakade jag dessa godsaker. Cupcakesemlor! 
 
6-8 normalstora
 
2 ägg
1 1/2 dl socker
50 g smör
1/2 dl mjölk
2 dl mjöl
1 1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk kardemumma (stöt i mortel)
 
ca 2 1/2 dl grädde
2 dl vaniljkräm
 
Gör så här
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll mjölken på det smälta smöret och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål, blanda i det smälta smöret och mjölblandningen i äggsmeten. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 200 grader 12-15 minuter. Känn med en sticka, den sks vara torr. Låt svalna på galler.Blanda vaniljkrämen. (2 dl kall mjölk med 1 påse marsanpulver). Vispa grädde. Skär en bit ur toppen på varje muffins och fyll hålet med vaniljkräm. Spritsa på grädde och lägg tillbaka (locket). Sikta över florsocker. Njut sedan av dessa goda men lite annorlunda semlor.


Någon som vill ha?

VI har under helgen plockat och sorterat i ett av förråden på övervåningen.
Saker har sparats, saker har slängts och här kommer lite saker som kanske kan få ett nytt hem :-)   
 
Godisskål i två delar, Mitt och Ditt
 
Gammal hushållsvåg.
 
Fin Ostkupa med marmor fat och glaskupa.
 
Stekpanna
 
Tekanna
 
Om det är någon som vill ha  någon av dessa saker innan de hamnar på soptippen, hör av er!
Ni kan lämna en kommentar här på bloggen eller höra av er via mobilen.


Vårt nya sovrum

För en tid sedan visade jag lite inspirationsbilder till vårt nya sovrum på nedervåningen. Nu är vi så gott som KLARA! känns så otroligt skönt och jag älskar verkligen vårt nya rum. Här kommer vi trivas och sova gott!
 


Vaggan är redo!

Nu har vi fått hem vaggan som svärmor förberett. Enligt tradition brukar barnbarnen sova i denna den första tiden. Nu har även en annan go älskling hittat hit och får väl njuta tills bebisen kommit.
 


Äntligen!

Äntligen har någon hört mina böner. Denna helg och många fler är räddade :-)


Man måste delta för att kunna vinna...

Dagarna går och jag försöker hålla mig lagom sysselsatt. Igår fick jag ett mail från en Gravidsida. De hade mycket läsvärt samt en del tävlingar man kunde delta i.
 
En komplett barnvagn från Maxinet
Nu har du chansen att vinna en mycket flexibel barnvagn från tyska märket Crown. Modellen heter Crown ST840 Delux Travelsystem och är en så kallad 3 i 1-vagn; det är en liggvagn, sittvagn och den levereras med ett babyskydd som kan monteras på chassit.

Crown kan köras i båda riktningarna oavsett om den är en sittvagn eller en liggvagn. Handtagets höjd är justerbart för att passa olika långa personer. Ryggstödet kan ställas i fyra olika positioner.

Vagnen har aluminiumchassi, vilket bidrar till att den är mycket lätt. Crown är enkel att manövrera tack vare sina svängbara framhjul, bak har den två rejäla luftfyllda gummidäck.

I vinsten ingår: barnvagn, ett babyskydd, en mjuklift, en säkerhetsbygel, en skötväska i samma färg som vagnen och ett regnskydd. Du kan själv välja mellan grön/svart och blå/svart barnvagn.       Värde: 3 690 kronor.
 
 
1:a pris
Namnhalsband
Vinner du vårt förstapris blir din vinst ett vackert silverhalsband utformat som en cirkel med ett hängande hjärta i 18 karats guld. Halsbandet passat utmärkt som namnhalsband eller med någon annan typ av längre gravyr. Smycket kan graveras med skrivstil eller handstämplas bokstav för bokstav. Du väljer själv typ av kedja samt längd på denna för att få just din stil på halsbandet, mer info finns det på produktsidan på By Hovlands webbsida.          Värde: 1 130 kr

2:a & 3:e pris
Örhängen Buttons
Vinner du vårt andra- eller tredjepris blir din vinst ett par örhängen i modellen Buttons. Buttons är stilrena handgjorda örhängen med stift som lätt matchar eventuelle andra smycken du bär. Om du vill ha örhängena graverade finns det plats för upp till 7 bokstäver/örhänge. Se produktsidan på By Hovlands webbsida för mer info.        Värde: 495 kr/vinst
 
 
Gilla på Facebook! Problem jag har ju ingen facebook så mamma fick tävla om detta presentkort.


Heldag med mamma

Mamma skulle upp till borlänge och lämna blod idag och jag följde med som sällskap. Medan de tappade henne på blod satt jag i väntrummet och vred och vände mig för att kunna uthärda smärtan i ryggen. När mamma var klar fick jag en värktablett som gjorde livet enklare en stund. Vi åkte vidare till Ica Maxi där vi handlade lite mat inför kvällens middag. Sedan bar det av hemåt, fick äntligen träffa pappa som legat på sjukan sedan i söndags. Han mår okej med tanke på att han haft en hjärtinfarkt och genomgått två operationer den senast dagarna. Känns skönt att han är hemma, nu måste han hålla sig lugn de närmaste dagarna, veckorna helst månaderna :) Pappa som aldrig kan säga nej har många olika åtaganden som vi andra nu behöver hjälpa honom med. Mamma och jag fick kika till grannhuset, vrida upp värmen osv, gick även husesyn eftersom ägarna har en tanke på att sälja. Skulle vara ett perfekt hus till min kära kollega Marizol som har en dotter vars största önskan är att få flytta till hus. Dagen med mamma avslutades med god middag när Dennis kommit hem från jobbet. Mamma och pappa bjöd oss på rotfrukter/potatis i ugn, fläskfile/fläskytterfile, sås och grönsaker. Ett väldigt gott avslut på dagen.


Hallongrottor

 
Är hemma med ont i ryggen. Barnmorskan sa till mig att det var viktigt att röra på sig inte bara vila. Därför bakade jag igår lite småkakor.
 
 
Ingredienser
4 1/2 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Hallonsylt till fyllning
 
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser men elvisp, knåda sedan ihop allt till en deg.
Låt degen vila i kylen en stund innan ni rullar degen till småbollar. Lägg degbollarna i en muffinsform av valfri storlek, gör en fördjupning och fyll med sylt. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.


Farmors Sommarkaka

 
Sommarkaka är en av Dennis favoritkakor. Han är ett riktigt kakmonster vilket är bra eftersom jag inte är det. Jag kan testa och baka olika saker så äter han upp det.
 
 
Sommarkaka
Ingredienser
1 ägg
4 dl socker
100 g smält smör
3 dl mjölk
8 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
 
Glasyr
200 g smör
2 dl socker
3 dl kokos
5 msk kako
 
Gör så här
Vispar ägg och socker posröst. tillsätt sedan resten av ingredienserna.Häll smeten i smörad och bröad långpanna. Ingredienserna till glasyren kokas i kastrull. Häll glasyren över smeten i långpannan och grädda sedan i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Mums!
 
 


Kinesisk födelsekarta

Idag fick jag det här testen på min mail.
En kinesisk kalender utgår i hur gammal mamman var då hon blev befruktad och i vilken månad befruktningen inträffade. Meningen är att få reda på fostrets kön. Kartan ska vara framtagen av en kinesisk vetenskapsman och antas vara 700 år gammal.
 
 
Det sägs att kartan ska stämma i 99 procent av fallen, men texten ska ses som ren underhållning.
 

Så här gör du: Hitta din ålder (vid befruktningen) längst upp i tabellerna och hitta fram till månaden då du blev befruktad. Här har årtalet ingen betydelse. Följ kolumn och rad tills de möts i en ruta. Färgen på rutan talar om vilket kön barnet får.

 
Enligt den här kalender väntar vi en pojke, min ålder vid befruktingen var 24 år och månaden Juli. Tycker sådana här test är lite roliga. Dock får man olika svar från alla, så man får ta det med en nypa salt och vänta tills lillen kommit ut för att säkert veta. Är väldigt nyfiken på vad som sparkar runt i min stor mage.


Lyxiga skorpor

 
Dessa goda skorpor innehåller både vit choklad och bitar av torkade blåbär och tranbär. De blir knaprigt hårda eftersom de inte innehåller något matfett.

Ingredienser
150 g vit choklad
2 dl torkade tranbär och blåbär
6 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk bakpulver
4 ägg

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt. 
Blanda samman vetemjöl, socker, salt, bakpulver och ägg till en deg. Knåda in hackad choklad, bärbitar.

Forma degen till rullar, ca 3-4 cm i diameter. Ta i lite mer mjöl om degen känns kladdig.
 Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem i 30 minuter.

Ta ut rullarna ur ugnen och skär dem i diagonala kakor, ca 1 cm breda. Lägg dem på bakplåten med snittytan neråt. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Ställ in plåten i ugnen igen och torka skorporna 30 minuter.
 
 


Jag kan inte sova,andas eller gå.....

53 dagar kvar. Magen växer och blir större och större.DEn stora dagen närmar sig med stormsteg. Ryggen värker mer än någonsin och har fått börja käka värkatabletter. Måste ringa till barnmorskan/läkare och se vad de kan göra för mig. Tycker inte det känns okej att jag ska behöva ta värktabletter för att klara dagen. Har tagit det lugnt hela helgen men tycks inte ha hjälpt speciellt mycket. Så tur att man har förstående kollegor som försöker underlätta vardagen så gott det går.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus