Mozartmums!
Idag har jag testat ett nytt recept. MozartMums! Min systers kille fyllde år idag så han fick något hembakat av oss i present plus att han fick lite support grejer inför hans resa till fotbolls EM. Jag tyckte dessa rutor blev goda men DEnnis är fortfarande väldigt skeptisk till mitt testande av nya bakverk.
Imorgon kommer mina goda kollegor att få smaka en liten mumsbit :P
Mozart-mums
En plåt, ca 25-30 bitar
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
1 dl Mozart likör
1 dl vatten
Glasyr och garnering:
1 dl Mozart likör
1 dl vispgrädde
2 msk kaffe
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Smält smöret och blanda det med vattnet och likören, rör ner det i smeten.
Klä en plåt, min plåt var cirka 38 x 26 centimeter, med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda kakan i cirka 15 minuter, känn med en sticka, den ska inte vara helt torr men inte smetig.
Låt svalna.
Gör glasyren. (Koka upp grädden och likören, häll i kaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.)
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos och servera skuren i rutor. Det är lättast att skära om den har fått svalna i kylen en stund, då stannar glasyren kvar på kakan :)
de var goda tack så mycket , du kan ju alltid
testa på oss gotte grisarna på lilla vargen
Kram